HTML

Szcientológia hírek

A szcientológia időnként igen heves reakciókat ébreszt emberekben. Blogomat azért csinálom, hogy bemutassam az internetezőknek a szcientológiáról szóló hírek érdekességeit. A bejegyzéseim NEM a Szcientológia egyház véleményei, vagy hivatalos álláspontjai. Az itt szereplő bejegyzések a SAJÁT véleményemet tükrözik.

Moderálási szabályok

Rovatok

Szupervideó a szcientológus veszélyekről

2008.05.26. 22:11 gtoma

Az elöző bejegyzés egyik kommentjében kaptunk egy remek kis videót. Felháborodott megjegyzéssel, hogy valyon abban a videóban is minden hazugság?

Hát kivételesen akkor beteszem a videót, mert jó tananyag propaganda tervezőknek, pr szakembereknek.

Video

Nézem a videót, és közben irogatok Nektek.

Iszonyú befolyásos szervezet. Ez többször elhangzik. Befolyás bizonyítása: Egy polgármester felesége szcientológus :)

Számoljuk meg a keresztényeket is.

Az orosz közli, hogy erős kapcsolatot ápol a kormánnyal és próbálják befolyásolni az ország HELYZETÉT! Igazábol az áremelésről is ők tehetnek. A forintot direkt erősen tartják, hogy több dollárjuk legyen. Dehát van is mire, hisz egy polgármester felesége szcientológus.

Komolyan valaki elhiszi ezt? És Az aki elhiszi mit gondol? hogy a kormány fele titkos szcientológus, és mégis visszaveszik az alkalmazott oktatástantól a jogot, hogy tanár továbbképzéseket tartsanak?

Lehet, hogy a befolyásos szó nem ismert az orosz elött.

Gyerekek elárulom nektek, hogy az egyház egészen nagy ívben szarik az államra.
Önkormányzatokba és a minisztériumokba "beépültek"? :))))))))))))))))))))

Megtisztelő feltételezés.
Oroszországból kiszorították Őket, most itt szervezkednek? :)))))))))))))

1. idézet: "A mai napon az Európai Emberi Jogi Bíróság történelmi jelentőségű, egyhangú döntést hozott, mellyel az Európa Tanács mind a negyvenhat országában megerősítette a Szcientológia Egyház és a szcientológusok vallásszabadsághoz fűződő jogát. Ez egy olyan precedensértékű határozat, amely a vallásszabadsághoz fűződő jogokat minden más vallás követője számára is garantálja.

A bíróság felülbírálta a moszkvai városvezetés határozatát, amely visszautasította a moszkvai Szcientológia Egyház mint vallásos szervezet újrabejegyzését."

Nem tudom hogy áll most a helyzet, de mindössze ennyi történt. Az meg nem változtat a szcientológia egyház helyztén, hogy egyházként, vagy "klubként" van bejegyezve.

2. Emlékeim szerint Magyarországon korábban volt szcientológia. De alapjában mindegy is. Elárulom nektek, hogy Magyarországra semmilyen orosz szcientológus nem költözött. Pedig a fenti szöveg ezt mondja. Nem. Inkább csak sejteti. Mint ahogy végig semmi fontosat nem hallani.

Másik téma:
Visszavonták az alkalmazott oktatástan pedagogus továbképző engedélyét. Ebben kiderült nagy sunyiság van. Megadták nekik az engedélyt majd ujra megvizsgálták és találtak "hibát" a programban. De az a szöveg amit a riporter benyom: HALJÁK, JELZÉSEK ÉRKEZTEK! :))))))))))))))

Nézzük kik voltak a kérdezők:
a SAJTÓ (nyilván izgis sztorit szagoltak)
képviselők
parlament.

Akkor most kinek is van hatalma? (Emlékezz: kis egyház nagy hatalom!)

És még mindig nem mondtak SEMMIT, de már nagyon veszélyesnek tűnik az egyház. Jelzések, beszivárgások, parlamenti képviselők agymosása....

És az Alkalmazott oktatástannak van pofáján bőr azt mondani, hogy hadjárat indult ellenük! (Ja bár ezt mondták a minisztériumban is. Na mindegy.)

De nem csak gálék hisznek a Xenu a galaktikus gonoszban :)))))))))))))))))))))))))))

Ismerem Gálékat. Leszarják Xenu történetét. De ez mellékes. Mert sikerült becsempészni a kisfilmbe egy nevetséges elemet is. Egy ufóképpel :)

Parlagi Endre mindent tagad :)))))))))))))))
(Szcientológus nem tagadja le, hogy szcientológus)

Nem baj, mert  legalább meg lehet hurcolni a felesége vallása miatt. A vallásszabadság a feleségekre nem vonatkozik!

Hops! közben kiderült, hogy egy nyelviskolának és Endrének VALAMI köze van a szcientológiához. Ezt kedves képviselőtárs mondta. (Vajon jóban vannak?)

És még 1 tanu is van rá. aki hablatyol valami tesztlapról a blahán. Ez tuti a szcientológia. (Egyébként amit a srác mond az csúnyán sántit. Ilyen nincs - és ezt túlzás nélkül mondom - hogy a NYELVISKOLÁBAN MINDENKINEK EZT KELLENE CSINÁLNIA. Avagy: a szcientológiában az emberek NEM adják át egymásnak a tudást. KIZÁRÓLAG a könyvekből szedik. Alapelv, hogy ne te mond el a tudást, mert akkor azt mondod el amit te megértettél, és ha Te rosszúl értetted meg, akkor a másik is rosszul fogja.)

Hm.. aztán megint ez a Parlagi. Azt mondja: Mi közöm ehhez? verjem meg a feleségem? mi folyik itt? kérdezi a riportertől. (Én sem érteném mi a faszt akar a riporter...) A riporter válasza (persze nem a polgármesternek, hanem a nézőknek):

Mi már sejtjük!!! :)))))))))

Hát igen. És ráadásul még oktattak is. (Bár azt mondják a tanár jó volt...:))


Na jól van. Asszony lefeküdt, megyek én is tévézni. Talán holnap folytatom este...


No másnap van, és mivel már az előző sor ellenére megkaptam, hogy mélyen hallgatok bizonyos témákról, hát nekiugrok gyorsan most a folytatásnak.

Tehát oroszországnál vagyok. Amiről mélyen hallgattam, és ami az első komment szerint könnyen leellenőrizhető:
Az OSA papíron mással foglalkozik, mint amit csinál. Legalábbis a RIPORTER szerint.
Sőt. A RIPORTER szerint titkosszolgálati módszerekkel dolgoznak.

Aztán az OROSZ RIPORTER jelenti ki, hogy Fritzlauf kint dolgozott, és ott volt vezető.
Persze egy könnyen leellenőrizhető telefonbeszélgetést is lefordítanak nekünk.

A riporter kérdez a szcientológiáról, majd az ürgétől megkérdezi volt-e náluk házkutatás. Persze mindezt nem tudjuk ki mondja, és (legalábbis én) azt se tudom mit mondanak.
Az illető azt mondja Ő nem tud házkutatásról.

Azonban kiderül hogy volt valamilyen vámkommandó kint (persze a riportertől tudjuk meg.).

Legyen.

Aztán a riporterünk visszatér a Magyarokhoz.

Elmondja előzetesen a nézőknek, hogy a Magyarok nem tudnak arról hogy Fritzlauf kint dolgozott volna, sőt azt mondják hogy akkor nem vezethetné a magyarországi egyházat (egyébként nem Ő vezeti, de ez most mellékes, hiszen veszélyesebben hangzik, ha egy kém egy egész szervezetet vezet.).

Zsír. Csak azt nem értem miért ezt kérdezte a Magyarországi szóvivőtől:
Akkor nem tud róla, hogy kémtevékenységet folytatott az OSA színeiben? (megjegyzés: nem lehet kémtevékenységet folytatni az egyház berkein belül bármit is mond a sajtó...)
És erre mondta a nő, hogy nem is lehetne akkor a Magyar szervezetben.

Aztán látunk egy felvételt (én nem ismertem fel fritzlaufot) ahol állítólag Ő van, és állítólag oroszországban készült. - ráadásul épp láthatóan kémkedett:) )

Tehát: a RIPORTEL elmondja, hogy szörnyen beépülnek a szcientológusok, komoly kapcsolati tőkét építenek ki (magyarország jó példa. Egy nyelvisola, Egy polgármester felesége...) és titkos adatokat gyüjtenek, melyeket külföldre juttatnak ki. Minderre rengeteg lenyomozható bizonyíték.

Kérem nyomozzátok le. Csak hogy biztossak legyünk.

Jaaaaa. És nincs jelentési kötelezettség. Ez is hazugság.

Aztán a RIPORTER beszél a zombi szcientológusokról...

Najó. Ennyi szerintem elég volt.

Egyébként is már nem a spájzban vagyunk. Kár a gőzért gyerekek. Minisztériumokban, és mindenhol ott vagyunk. Én magam is onnan írok most. Átvettük az uralmat.

Félretéve a tréfát.
Ez egy tényleg remek propaganda film. Érdemes tanulni róla. Érdemes kielemezni.
Remek összevágásokkal papírokat (titkos dossziékat) pakolgató emberek, riporter aki elmondja mit kell gondolnunk. Egy-két riporter alany aki nagyrész alátámaszt. Veszélyes zene. Izgalmas, és veszélyes téma.

Mindene megvan, ami ahhoz kell, hogy egyék az emberek.

46 komment

Címkék: videó szcientológia

Szcientológia e-méter, adatvédelem

2008.04.12. 11:48 gtoma

A propaganda gépezet és szcientológia bejegyzéshez érkezett kommentek miatt átnéztem a netet.

Úgy tünik néhány embernek egy támadó felületet jelent a Szcientológia egyház adatkezelési rendje, és az ezzel összefüggő e-méter.

Az ügy plánéja Dr Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos vizsgálata.

Kezdjük az e-méterrel. Bizonyos szempontból ez az alapja a kérdéses területnek.

Az e-méter az egyház szerint egy olyan vallási eszköz, mely segít bemérni a lelki szenvedés területeit. Működtetése: az auditor (aki segít jobb állapotba kerülni) kérdéseket tesz fel, a pc (az aki szeretne jobb állapotba kerülni) válaszol. A kérdésre adott reakciók, és válaszok alapján tudnak a megfelelő irányba haladni a fejlődés folyamán.

A pc pontosan tudja, hogy auditálásra megy. Kap információt, aláírja a megfelelő papírokat, stb.

Az első "vád" az, hogy ez egy hazugságvisgáló.

Először is, hagy tisztázzam mi a probléma a VÁD szóval. Az aki auditálásra (egyszerűen: lelki tanácsadás) megy, az tisztában van az e-méter működésével. Tehát, ha még hazugságvizsgáló is lenne, mondjuk meg öszintén, kit zavar? ha valakinek nem tetszik nem kell elmenni. Maximum törvénybe ütköző lehet, bár a törvények országról országra változnak. Nem tudom amerikában mi van, a magyar helyzetre vegyük alapul Dr. Péterfalvi ajánlásait.

(Az első hozzászólás alapján a következő bekezdéssel szeretném érthetőbbé tenni a gondolatomat)

Nem azt állítom, hogy bármi törvénytelenség lenne az egyházban, hanem azt, hogy az egyháztagokat, akik tudják mire, és hogyan használják az e-métert, egyáltalán nem zavarja az e-méter használata. Ők az e-métert egy iránytűnek tekintik. Mely segít az irány meghatározásában. E-mellet persze azt látni kell, hogy az egyház nem magyarországon jött létre, és nyilván rendszerében alkalmazkodnia kell a magyar törvényekhez. Előző bekezdésemben tehát csak egy "lehetőséget" tárgyaltam.

Tehát itt állunk egy problémával. Egyeseket zavar - avagy félnek - attól a ténytől, hogy az egyház "hazugságvizsgálót" használ azokon a tagokon akik ezt vállalják.

Érdekes probléma az is, hogy egy hazudozó emberen hogy segít bárki, ha nem mondja el az igazat a problémával kapcsolatban. Ezzel a gondolattal nem alátámasztani akarom a hazugságvizsgáló elméletet, hanem jelezni, hogy igenis, azért megyünk be auditálni, hogy megtaláljuk a problémát, és igazat mondjunk. Ez alaptétel. Soha nem ültem még be ilyenre úgy, hogy hazudni akartam volna bármiről. Azonban sokat segített, amikor kiderült egy dologról, hogy ott van valami feszültség, és tudtunk egy adott irányba menni.

Visszatérve a problémára, egyesek arról vitatkoznak, és azt állítják hogy az e-méter hazugságvizsgáló eszköz.

Dr. Péterfalvi ennek vizsgálatát Krispán István rendőralezredestől kérte. A szakvéleményből 2 dolog kiderült. A szakvélemény szerint az e-méter NEM hazugságvizsgáló, azonban hozzátette, "hazugságvizsgálat céljából történő felhasználása sem kizárható".

Hát jó. Tehát ez nem egy hazugság vizsgáló, de abból a célból lehet használni. Érdekes, nézzünk is meg néhány tényt:

A rendörségi hazugságvizsgáló 5 tényezőt néz: alhasi és melkasi légzésünk, a vérnyomásunk, a pulzusunk, valamint bőrünk galvános reakcióját. Az e-méter a testen áthaladó picike elektromossággal a mentális "tömeg" jelenlétét, de maradjunk a bör galvános reakciójánál. Tehát míg a rendőrségi hazugságvizsgáló mér 5 tényezőt, addig az egyházi eszköz 1 tényezőt mér. Persze használható hazugságvizsgálatra. Ilyen alapon az öklünk is. Öreg, ha nem mondod meg az igazat megütlek! :D Félkretéve a tréfát. Használható hazugságvizsgálatra, csak nem tudjuk meg az igazat. Persze van más technológia is a hazugságvizsgálatra. Ha az ember szeme egy kérdés esetén (ha jól amlékszem) a bal felső sarokba néz, akkor hazudik. Kiváncsi lennék lecserélnék-e a rendörségnél a hazugságvizsgálójukat az e-méterre, vagy a szemmozgás megfigyelésére.

Tehát. nem elég, hogy azok akik használják, nem problémáznak a dolgon, de igazából 5-öd annyira alkalmas hazugság vizsgálatra (5 tényezőből 1-et mér) mint az igazi hazugság vizsgáló. És még az igazi hazugság vizsgáló erredményeit sem fogadják el biróságon perdöntő bizonyítéknak.

Én magam nem csak auditáláson voltam, hanem etikai ügyeket is kezeltem az egyházban. SOHA nem fordult elő, hogy problémám lett volna ez e-méterrel.

Második probléma az adatkezelés. Dr. Péterfalvi Attila a következőket írja:
"Fontosnak tartom, hogy az Egyház a tengerentúli tradíciókban gyökerező adatkezelését megfeleltesse az európai kulturális és történelmi kontextusba ágyazott hazai jogrendszernek."

Tudjátok én magam nem vagyok jogtudor. Elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg nem tökéletesen passzol a Magyar jogszabályokhoz az egyház adatkezeléssel kapcsolatos tevékenysége.

Bemásolnám ide, hogy milyen adatkezelési szabályok vannak, de csak egy olyat pontot találtam, ami "nyilt" konfliktus, és nincs tisztázva, ugyhogy csak ezt másolom be:

"- Az Egyház vallási szolgáltatásaiban részesülő személyt megilletik az Avtv. 11-16. §-aiban foglalt jogok. Az érintett tájékoztatáshoz való joga e törvényi rendelkezéseken alapszik, és az információs önrendelkezési jog szerves részét képezi, attól elválaszthatatlan. Az egyén által tett "feltétlen és visszavonhatatlan" joglemondó nyilatkozat a személyes adatok védelméhez fűződő jog érvényesülése szempontjából érvényesnek nem tekinthető."

Namost a tény: a személy az auditálással kapcsolatos irataiba nem tekinthet bele, és lemond arról a jogáról, hogy "variáljon" vele. Ennek több oka van. Az egyik, hogy ezekben a papírokban nem csak az Ő adatai vannak, hanem az auditor adatai is. A másik pedig, hogy ha valaki fejlődni szeretne akkor el kell kerülni, hogy bármilyen "értékelő" dolgot halljon magárol, mert az megakadályozza a fejlődést. Ugyanis az Értékelés módosítja a személy fejlődési útját, és könnyen előfordulhat, hogy csúnyán lelassul. Gondoljunk bele, "hát józsinak jobban megy a dolog" kijelentés milyen hatással lehet ránk? vagy akár a fordítottja... Persze egy embert nem csak így lehet értékelni. És ez a probléma.

Nagyon fontos azonban, hogy ha az ember kilép az egyházból, akkor kérheti az adatai megsemmisítését!!! Az egyháztagokat pedig nem zavarja az hogy nem tekinthetnek bele a papírokba, hiszen aki auditálásra megy az tudja, hogy ez miért van így.

Fontos megint megjegyeznem: nekem 10 év alatt nem volt problémám se az adatkezelésből, se az auditálásból. SOHA nem hallottam vissza semmit, senkitől ami az auditálás alatt történt. SOHA nem volt problémám az ott elmondottakból. Ezt gyónási titokként kezelik...

Végkövetkeztetésként megfigyelhetjük: ez egy igen erősen felfujt lufi. Ha nem is felel meg tökéletesen a magyar törvényeknek (nyilván ez esetben módosítva lesz az egyház adatkezelési szabályzata), az senkit nem zavar. Pontosan úgy nem zavar senkit, ahogy az sem, hogy az állam hogy kezeli az adatainkat, vagy a bankok hogy kezelik az adatainkat. Esetleg a saját vallásunk papjai...

Ezzel a témával 2 csoport foglalkozik. Az egyik, aki szeretné betartani a törvényeket. Hát akkor ők intézzék el az egyházzal (az egyháéz alapszabálya, hogy meg kell felelni a törvényeknek).

A másik csoport a rosszabb. Ők csak félelmet akarnak kelteni az egyházzal kapcsolatban. Ez a cél nem túl kedves, az okát pedig Ők értik.

Tájékoztató: auditálás, e-méter

99 komment

Címkék: adatvédelem szcientológia hazugságvizsgálat e méter

Propaganda gépezet és a Szcientológia

2008.02.06. 10:45 gtoma

Pár napja láttam egy ismeretterjesztő filmet a náci birodalomról, és a zsidókról. Persze a film közben ismét azonnal felmerült bennem, hogyan lehet, hogy egy egész ország, sőt több ország népességével meg lehet etetni, hogy ki kell írtani egy vallási csoportot.

Persze a film megadta a választ. "Okosan" az egész nem azzal indult, hogy ki kell írtani őket. A dolog azzal indult, hogy Ők VESZÉLYESEK! tehát a médiában folyamatosan SZÍDTÁK, VÁDOLTÁK, a zsidókat. Bűnösnek mondták őket. Persze a nép ezt egy idő után elfogadta. Hiszen hivatalos szervek megmondták. Aztán persze meg lehetett jelölni őket, hiszen veszélyesek. Azt gondolhatnánk, hogy a nép "gyűlölete" jó alap arra, hogy népírtó hadjáratba lehessen kezdeni. Mégis. Nem így történt. A zsidók ugye nem dolgoznak. (legalábbis ezt mondták róluk) Ígyhát vihették őket MUNKATÁBORBA. A nácik még a nép "gyűlölete" mellett sem mertek nyilt népírtást folytatni.

Ami a legérdekesebb volt azonban a sok interjú, volt náci katonákkal. Az emberek a náci PROPAGANDÁNAK köszönhetően elhitték, hogy a ZSIDÓK BŰNÖSÖK!

A népírtás tehát ezzel kezdődött:
A média folyamatosan bűnösnek titulálta a zsidókat a náci propaganda hatására.

propaganda...

Nemrégiben kaptam egy e-mailt. Ebben az e-mailben egy német újság szavazást indított, hogy betiltanák-e a szcientológia egyházat az emberek. Megnéztem, és kiderült, hogy elég sokan betiltanák. Meg is lepődtem. Hát mondom magamban. Ez van, ez németország.
Aztán pár napra rá kaptam egy másik levelet. Kiderült, hogy a szavazást 70.000 ellenszavazattal INDITOTTÁK!

Az e-mail olvasásakor meglepődtem, majd eszembe jutott a náci propagandáról szóló film.

Azt látom a mai világban is, hogy a propaganda egy rettenetesen jól működő dolog.

Egyes emberek nem csak fogékonyak bizonyos dolgokat elhinni, de még "harcba is szállnak" azért a hírért, melyet a médiától kaptak.

31 komment

Címkék: németország zsidó szcientológia propaganda

Szcientológia hír - háttérben a jó dolgok, és a nagyon rosszak?

2008.01.12. 11:29 gtoma

Arra gondoltam, hogy mivel rég írtam nektek ezért ma ezt megteszem.

Elgondolkodtam, és kutatni kezdtem, hogy mi legyen a téma. Találtam is 2 dolgot, ami elég érdekesnek, és némileg témába vágónak tünt ahhoz, hogy beszéljünk róla.

Háttérben

Nézzétek meg először ezt. Érdekes módon feszegeti amerika jelenlegi helyzetét. Döntse el mindenki, mit gondol.

Ha igaz, ami a videóban van, akkor néhány ember NAGYON NAGY hatalommal rendelkezik.

A szcientológia célja:
Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.


Ez a nagyon nagy hatalom, nyilván preferálja ezt a célt.

Persze ez csak akkor lehet konfliktus, ha igaz a videó. Ezt pedig NEKED kell eldöntened.

van egy másik érdekesség is (OTS-Hírvonal).

Háttérben a jó?

Olvassátok el a cikket, hogy beszélhessünk róla!

A cikk ugye a szcientológia egyház közleménye. Érdekességként olvashatjuk:

"Miután nemrégiben az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a Szcientológia Egyházat, majd ugyanez megtörtént Portugáliában és Spanyolországban is, így azután Hamburg szenátusának sem volt más választása, mint hogy elismerje, hogy a Szcientológia Egyház tagjai törvénytisztelő állampolgárok.
    Így a Hamburgi Belügyminisztériumnak el kellett ismernie, hogy a Szcientológia Egyháza büntetőjogi üldözésének nem volt alapja. Most a Belügyminiszter új stratégiát talált és a társulási törvény alapján próbálja támadni az egyházat."


Ha végig olvassuk a cikket kiderül, hogy 10 kerek éve próbál fogást találni a Német kormányból kb.: 1 azaz 1 személy a szcientológián.

10 éve "hallgattjuk", a médiát történelemkönyvnek elfogadó ELLENZŐKTŐL, hogy most fogják betiltani, vagy hogy már be is van tiltva a szcientológia.

De még mindig nincs betiltva.


A szcientológia még ott van, és HIVATALOSAN - bár nem egyházként, de HIVATALOSAN működik.

A fent kiragadott idézetről nem jelent meg cikk. Azt az egyháznak kellett "jelentenie" egy közleményben. Azzal a média nem foglalkozott. Kedvesek.

Persze Magyarországon erről másnap megjelent néhány média cikk is, hiszen a szcientológia betiltásáról szóló német belügyminiszteri találkozó már érdekes lehet számukra.

Hát elolvastam néhányat, és ha lenne értelme, még be is tenném ide a linkjüket. Azonban sajnos a szokásos menü volt a cikk:

A németek be akarják tiltani a nagyon veszélyes szcientológia egyházat, akik megeszik reggelire a tagjaikat, és világuralomra törnek, és persze az okos németek ezt nem engedik, és hazánk is nagy veszélyben van, itt lesz a világ vége.

A cikkben NINCS SZÓ ARRÓL, HOGY AZÉRT GYÜLTEK ÖSSZE MERT NEM TUDTÁK BETILTANI, ÉS MÁS MÓDON AKARNAK FOGÁST TALÁLNI RAJTA. Arról van szó, hogy be akarják tiltani. és hogy veszélyes.

Jaaaa! és arról, hogy megbizták (ismét!!!!!!!) a német nemzetbiztonsági hivatalt, hogy találjon "fogást" az egyházon :D

Gyerekek ezt nem hiszem el. ha a cikket elolvasom, mintha most történne elöször. És SEMMI pozitívum. DE 10 ÉVE FOLYIK A PRÓBÁLKOZÁS.

Mit gondoltok egy olyan személyről, aki 10 éve valami hibát keres bennetek, magánnyomozókkal figyeltet titeket, és nem talál SEMMIT, majd mikor már kötelezően abba kellene hagynia, mert már mindenki más azt mondja neki, hogy elég, akkor csak annyit mond, nem baj, majd más módon találok fogást rajtad?

elmebeteg? az lehet hogy eszetekbe jutna?

Erre szokták mondani: rázza mint blöki a lábtörlőt.

Sajnos azonban egy másik példa kicsit jobban mutatja az igazságot:
Képzeld el, hogy a feleséged azt hiszi, hogy a gyereked drogozik, és nekiáll nyomztatni utána. mindig kipakoltatja a zsebeit, kamerákat vesz a te pénzedből, fizeti a magánnyomozókat, a szomszédoknak azt híreszteli, hogy drogos a fiad, és mikor 10 év után azt mndod neki, hogy drágám, megnéztem a bizonyítékaidat, és a fiad NEM NEM és NEM drogozik, akkor azt mondja: Jó, de tuti, hogy autótolvaj! és adj egy kis pénzt, mert tovább kell nyomoznom...40 komment

Címkék: szcientológia szcientológia hírek

Támadási sémák a Szcientológia egyház ellen

2007.10.02. 21:08 gtoma

Úgy döntöttem, hogy az érdeklődő látogató az ellentétes információk zűrzavarában megérdemli, hogy kapjon egy átfogó "magyarázatot".

Igen. Jelenleg sajnos van néhány oldal, ahol támadják a Szcientológia egyházat, és sajnos nem egy olyan is van, akik az egyszerű hívőket támadják, igen eltökélten.

Legutóbb a rémálom blogon jártam, ahol is felkértem az ott kommentező hadsereget, hogy legyenek szívesek egy csokorba szedni az egyházzal kapcsolatos problémáikat. Sajnos erre nem voltak hajlandóak. Azt mondták, hogy keresgéljek, és találjam meg.

Célom részben az volt, hogy felismertessem velük szegényes fegyvertárukat, de sajnos kudarcot vallottam, kivágták magukat.

Hát nem baj. Összeszedtem pár dolgot, melyeket most megosztok veletek.

1. A szcientológia nem vallás. A Szcientológiát több országban, köztük Magyarországon is, vallásként jegyezték be. Sikerrel. Tehát jogilag vallás. Miért vallás még? Példának okáért a Szcientológia az embert mint halhatatlan szellemi lényt fogadja el. Elfogadja, és bizonyítottnak látja a „reinkarnáció” (egyszerűen: újjászületés) létezését. Több valláskutató jelentette ki, hogy a szcientológia minden olyan tételnek megfelel, mely egy vallást vallássá tesz. Véleményem, és a tények  szerint azonban a szcientológia jobban hasonlít pl. a buddhizmusra, mint a kereszténységre. Ez egy alkalmazott vallási filozófia. És a hangsúly az alkalmazáson van.

2. A Szcientológia szekta. Sajnos nem. A szekta szó olyan kis egyházat / csoportosulást jelent, amelyik leszakadt egy nagyobb egyházról. A Szcientológiának teljesen különálló hitvallása van. A szekta szó azért „ragadt” rá, és azért mondják ezt róla, mert ez a szó negatív érzelmeket kelt. Ha tág értelmezésben nézzük a Keresztény egyházra sokkal jobban illik a szekta szó. Természetesen ma már senki nem merné szektának mondani a Keresztény egyházat. Ő olyan régóta szekta, hogy az már nem is szekta...

3. Üzleti tevékenységet folytatnak / Pénzbe kerülnek a tanfolyamok. Hát itt két tényt kell kiemelni. Az első az, hogy tanfolyam. Igen. Mint mondtam ez inkább olyan, mint a buddhizmus. Azaz a Szcientológiában vannak olyan képzések, mellyel az ember a saját képességeit fejlesztheti. A második tény, hogy ezért fizetni kell. Pontosítok. Támogatásról beszélünk. Mielőtt ítélkeznénk, számoljuk meg, hogy hány olyan szervezetről tudunk, amelyik pénz nélkül fennmarad. Minden valószínűség szerint egy újadat sem kell felemelned. Miért? Mert a szervezetben emberek dolgoznak, és nekik enniük kell. És ez csak a legelemibb igény. Persze az fontos, hogy egy szervezet sok helyről kaphat pénzt. Akár még az állam is finanszírozhatja adónkból a tevékenységét. Érdekességként: A Szcientológia egyház nem kér állami támogatást. Csak a tagok által felajánlott 1%-ot. Így a Szcientológia egyházat KIZÁRÓLAG a tagok tartják fenn. Üzleti tevékenységet folytat minden olyan szervezet, amelyik BÁRMIT VESZ ÉS ELAD. Ez minden egyházra vonatkozik. Arról nem is beszélve, hogy egy egyház vagyona KÉPTELEN áramlani egy természetes személyhez. Így ebből meggazdagodni senki nem tud! Az egyház vagyonát egyszerűen nem lehet kivenni az egyházból.

4. Fedőszervezeteik vannak. Itt is egyből tisztázni kell: fedőszervezet alatt azt értik, hogy más szervezetek az egyházat „adják” el. Hát a tény: Vannak olyan társdalom jobbító tevékenységek, melyeket az egyház indított el, egy adott feladattal. Mindössze néhány ilyen van. Aztán vannak emberek által létrehozott szervezetek. Ezeknek SEMMI köze az egyházhoz. Maximum annyi, hogy szcientológus (olyan ember, aki a szcientológia technológiáit használja mások vagy önmaga jobbá tételére) alapította Őket. Szeretnék mindenkit megnyugtatni. Ezeknek nem feladata a Szcientológia „értékesítése” vagy a vallás terjesztése. Ha valaki ezekből „térítési” tevékenységet végez, kizárólag mint magánember teszi. És nem mint szervezet. Egyetlen szervezetről tudok, amelyik valami absztrakt módon ezzel „gyanúsítható” az az Alkalmazott Oktatástan. Ők a Szcientológia egyház alapítója által megalkotott tanulási technológiával szeretnék megreformálni az oktatást. De ez sem „térítés”, hanem csupán egy oktatási technológia ismerté tétele. Persze itt jöhet a: „de ezt is L. Ron Hubbard csinálta!” szöveg. Ennyi a közös az Alkalmazott Oktatástan nonprofit szervezetében és a Szcientológia egyházban. Ismét elmondom, ha valaki azt tapasztalja, hogy egy ilyen nonprofit szervezet egyik tagja próbálja „megtéríteni”, jobb ha tudja: a személy nem a szervezet nevében teszi azt amit tesz.

Ebben a körben csak ezeket „vettem” nagyító alá, azonban a „sorozat” folytatódni fog még.

88 komment

Címkék: egyház szcientológia szcienetologia vallás