HTML

Szcientológia hírek

A szcientológia időnként igen heves reakciókat ébreszt emberekben. Blogomat azért csinálom, hogy bemutassam az internetezőknek a szcientológiáról szóló hírek érdekességeit. A bejegyzéseim NEM a Szcientológia egyház véleményei, vagy hivatalos álláspontjai. Az itt szereplő bejegyzések a SAJÁT véleményemet tükrözik.

Moderálási szabályok

Rovatok

Propaganda gépezet és a Szcientológia

2008.02.06. 10:45 gtoma

Pár napja láttam egy ismeretterjesztő filmet a náci birodalomról, és a zsidókról. Persze a film közben ismét azonnal felmerült bennem, hogyan lehet, hogy egy egész ország, sőt több ország népességével meg lehet etetni, hogy ki kell írtani egy vallási csoportot.

Persze a film megadta a választ. "Okosan" az egész nem azzal indult, hogy ki kell írtani őket. A dolog azzal indult, hogy Ők VESZÉLYESEK! tehát a médiában folyamatosan SZÍDTÁK, VÁDOLTÁK, a zsidókat. Bűnösnek mondták őket. Persze a nép ezt egy idő után elfogadta. Hiszen hivatalos szervek megmondták. Aztán persze meg lehetett jelölni őket, hiszen veszélyesek. Azt gondolhatnánk, hogy a nép "gyűlölete" jó alap arra, hogy népírtó hadjáratba lehessen kezdeni. Mégis. Nem így történt. A zsidók ugye nem dolgoznak. (legalábbis ezt mondták róluk) Ígyhát vihették őket MUNKATÁBORBA. A nácik még a nép "gyűlölete" mellett sem mertek nyilt népírtást folytatni.

Ami a legérdekesebb volt azonban a sok interjú, volt náci katonákkal. Az emberek a náci PROPAGANDÁNAK köszönhetően elhitték, hogy a ZSIDÓK BŰNÖSÖK!

A népírtás tehát ezzel kezdődött:
A média folyamatosan bűnösnek titulálta a zsidókat a náci propaganda hatására.

propaganda...

Nemrégiben kaptam egy e-mailt. Ebben az e-mailben egy német újság szavazást indított, hogy betiltanák-e a szcientológia egyházat az emberek. Megnéztem, és kiderült, hogy elég sokan betiltanák. Meg is lepődtem. Hát mondom magamban. Ez van, ez németország.
Aztán pár napra rá kaptam egy másik levelet. Kiderült, hogy a szavazást 70.000 ellenszavazattal INDITOTTÁK!

Az e-mail olvasásakor meglepődtem, majd eszembe jutott a náci propagandáról szóló film.

Azt látom a mai világban is, hogy a propaganda egy rettenetesen jól működő dolog.

Egyes emberek nem csak fogékonyak bizonyos dolgokat elhinni, de még "harcba is szállnak" azért a hírért, melyet a médiától kaptak.

31 komment

Címkék: németország zsidó szcientológia propaganda

A bejegyzés trackback címe:

http://szcientologia-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr62327534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

mogyojo 2008.02.28. 17:59:13

töröltél mindent, pedig még csak nem is anyáztam. hát, sok értelme van a blognak. viva sci, mindenki más törölve. pedig kíváncsi lennék,mit mond egy szcis pl. arról a hazugság röpiratról, amit belinkeltem. szórakoztassátok akkor egymást, mint a többi szci blogon. annak aztán van értelme.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.28. 18:17:08

mogyojo, ne haragudj, nekem nincs kedvem minden ismeretlen iró "okosságát" lereagálni. Itt semmilyen bizonyíték nincs. Csak az ember "szava". És persze nekem sincs tapasztalatom amiről ő ír. Így nincs is miről beszélni.

Egyébként pedig egy ember nem csak nyiltan lehet ellenséges. Az, hogy valaki nem anyázik nem jelenti azt, hogy "barátságos", vagy érdeklődő.

Ez a blog, az érdeklődőket, és a barátságosakat várja szeretettel.

Az aki csak bebasz ide egy hazugság röpiratot az repül.

És tudom, hogy te nem az általad megjelölt oldalra mondtad, hogy hazugság röpirat.

De ha a véleményem érdekel nem tudok mit mondani.

10 éve alatt nem tapasztaltam az egyháznál, hogy BÁRMIBEN hazudtak volna.

mogyojo 2008.02.28. 18:21:46

a hitet egyébként irígylem, legyen szó szcientológiáról, vagy vallásokról. nekem sajnos sohasem ment, hogy ennyire bízzak egy szervezetben. sok szerencsét kívánok,ezt mindennemű irónia nélkül.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.28. 20:59:02

Köszönöm. Bár a "hitemről" én sem vagyok híres. Én a tapasztalatot azonban nagyra értékelem. És akivel szemben jókat tapasztalok, aazzal szemben nem ingok meg mások miatt.

De köszönöm.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.28. 21:11:58

XSO:

Az egyik megjegyzésed azért nem kerül be, mert nem tartalmaz semmiféle információt, csak sunyin elitél.

De válaszolok csendben: A propagandához média kell. A szcientológia egyház nem jelenik meg túl sokszor médiában...

A másik megjegyzésed egy olyan blogról kérdez, amit csúnyán elitélek. És kizártnak tartom, hogy ebben a blogban megjelenjen a címe.

Az említett blog, szereplője, mint valami rohadt "beavatott" képét mutatja. Azonban rossz tapasztalata nem sok van. És külföldi irományokat idézget. Én ismerek sok olyan Sea Org-ost aki kilépett. RETTENETESEN ÉRDEKES, DE NEM VOLT OLYAN GONDJUK MINT A BLOG SZEREPLŐJÉNEK.

Persze a "szerzetesi élet" szükségessé tesz bizonyos áldozatokat. és lehet, hogy nem minden szerzetesnek van külön szobája. sőőt. Az is igaz, hogy léteznek olyan emberek akik fizikai munkát végeznek, takarítanak. Mint minden szervezetben.

A lényeg, hogy a blog írója nagyon úgy tűnik, hogy valamin halálra sértődött, és most háborúba indult.

Mivel azonban sokat nem tudok a személyről, (próbáltam megtudni a nevét, de nem mondta meg), így nem is szeretnék róla hosszasan beszélni.

Itt ismét azzal van a gond, hogy én SEMMI ILYET nem tapasztaltam. pedig több mint 10 éve vagyok szcientológus. SŐŐŐŐŐŐT ismerőseim sem hallanak semmi durvaságot...

Reformer 2008.03.05. 18:03:45

szia gtoma, látom emlegettél... Megjelentem. :) Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan volt Sea Orgosok, akiknek nincsenek rossz tapasztalatai. De ha vannak is, ugye te is tudod, hogy nem nagyon beszélhetnek róla?

Én abszolút nem vagyok halálra sértődve. Csak szeretném, ha őszinték lennének hozzám az egyházban. Sea Org vezetőként sokmindenre rálátásom volt, amire a hétköznapi publicnak nem és sajnos a kritikusoknak sokmindenben igaza van, persze nem mindenben.

Így nem tudom sajnos kritikátlanul elfogadni azt, amit az egyház részéről hivatalosan nekem hinni kellene.

A nevem nem fogom felfedni, mert nem hiányzik az OSA zaklatása. Pontosan tudom ugyanis, hogy mi az ilyen emberek osztályrésze mint én. Ráadásul vannak szcientológus barátaim, ismerőseim, és nem akarok, hogy arra kényszerüljenek, hogy szakítsanak velem.

Amúgy nekik nem szoktam ezeket mondani, inkább kerülöm a témát. Úgysem olvashatják a blogomat. :)

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.03.05. 18:31:26

Reformer.

Tudod nem tudom mit mondjak, az sem biztos, hogy itt szívesen látlak. majd meglátjuk.

És egy-két példa amiért nem látlak szívesen:

"Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan volt Sea Orgosok, akiknek nincsenek rossz tapasztalatai. De ha vannak is, ugye te is tudod, hogy nem nagyon beszélhetnek róla?"

"kritikusoknak sokmindenben igaza van".

Mindkét esetben engedékenynek tűnő módon, de rejtetten, és keményen vádolsz. Ugye nem neked kell elmagyarázzam? Hagyd ezt abba. Ennek nincs értelme.

És egy másik amiért nem hiszem, hogy szívesen látnálak:

A blogodban nem csak problémákat vetettél fel, hanem szapultad az egyházat, és különböző pletykacuccokat terjesztettél.

Ennek SEMMI értelme ezt te is tudod.
Ugyhogy maradjunk annyiban, hogy viselkedj velem is úgy, mintha barátok lennénk. Hátha igaz is.

És kérlek törödj bele, hogy veled sokkal kritikusabb leszek amikor a moderálás kérdése felmerül.

Egyébként meg az OSA csak akkor baszogat, ha te feleslegesen baszogatod az egyházat. Ráadásul nem megfelelő vonal.

Tudod ez az érdekes. Nekem kell magyarázzam? sajnos kimaradt nálad a megfelelő képzés...

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.03.06. 08:09:22

reformer. Kértelek, hogy beszélj velem úgy mint egy barátoddal. Azaz ne beszélj a dologról. Képtelenség, hogy itt beszéljük meg a szakszavakkal átitatott témát. Ide nagyon sok olyan ember jár, akinek a realitása sokkal de sokkal kisebb a a témában mint nekünk. Fogalmuk sem lesz arról, hogy miről beszélünk... Tán még akkor sem, ha ismernek minden szót.

harmatosa 2008.03.07. 17:51:48

Ide nagyon sok olyan ember jár, akinek a realitása sokkal de sokkal kisebb a a témában mint nekünk. Fogalmuk sem lesz arról, hogy miről beszélünk... Tán még akkor sem, ha ismernek minden szót. -------
idézet tőled gtoma .
Úgy nem lesz az embereknek nagyobb realitása a dolgoról hogy minden agyon van hallgatva.Pontosabban a másik oldal az amiről nincs információ.
Próbálja ezt az űrt pótólni reformer.Mgmondom őszintén , érdekelne hogy melyik katonai szervezet nem becsüli meg a veteránjait. Az hogy a dezertőröknek nincs becsülete.... van ilyen.
De az érdekfeszitő , hogy várhatják el gyermekektől vagy felnőttektől hogy valamit aláírjanak egy milliárd évre. Értem hogy ez amolyan jelkép.De , miért nem előbb 2-3 éves szerződés. Hogy vagy hogy ennyire nem válogatják meg azokat akik működésben tartják az egészet?
Egy profi multi a menedzsmetre költ sokat ,és jól megbecsült középvezetőket alakalmaz.Kérdezem minden felhang nélkül , soha nem tettél fel kérdéseket?
RONINA 2008.02.18. 22:06:13

"I consider all auditors my friends. I consider them that even when they squirrel. I believe they have a right to express themselves and their own opinions. I would not for a moment hamper their right to think. I think of auditors and Scientologists as the Free People."...
„Az összes auditort a barátomnak tartom. Annak tartom akkor is, ha mókusok. Hiszem, hogy megvan a joguk, hogy kifejezzék magukat, és az ő saját véleményüket. Nem szeretném egy pillanatra sem akadályozni őket abban a jogukban, hogy gondolkozzanak. Mint Szabad Emberekre gondolok az auditorokra és a Scn-okra. „…
"I don't expect auditors or Scientologists to instantly agree with or seize upon whatever I say. I would be offended if they did and would feel they weren't a Free People. Since they are intelligent I expect them to think over what's said, try it, and if it's good for them, use it. That old auditors sooner or later come back to and use what I have discovered isn't any testimony to our relationship at all, it's only a testimony to my being right because I meant to be right in in the first place."...

„Nem számítok arra, hogy az auditorok vagy Scn-ok azonnal egyetértenek vagy megragadnak bármit, amit mondok. Megsértődnék, ha ez történne, és ők nem éreznék magukat Szabad Embernek. Mivel intelligensek, valószínűnek tartom azt, hogy átgondolják azt, amit mondtam, kipróbálják, és ha jó nekik, akkor használni fogják. Az az öreg auditor előbb vagy utóbb vissza tér és használja azt amit felfedeztem egyáltalán bármiféle bizonyosság nélkül a kapcsolatunkra, ez csak egy arra vonatkozó bizonyíték, hogy igazam van, mert szándékomban állt az első helyen..."

"I sorrow when I see somebody accomplishing less than he should because he thinks I wouldn't approve of it. In organizations and out I count upon initiative and good judgment."
„Szomorkodok, amikor azt látom, hogy valaki megvalósulása kevesebb mint lehetne, mert azt gondolja nem fogadnám el azt. A szervezetekben és azon kívül számítok a kezdeményezésre és a helyes ítélethozatalra.”

LRH, PAB 79., 1956 Április 10. A NYITOTT CSATORNÁK
TÉNYLEG EGY DOLGON SE MARADT FIGYELMED, EGY TITOKSZENDVICSET SE KAPTÁL MÉG BE?
TISZTELETTEL VÁROM VÁLASZOD.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.03.07. 20:22:06

Kedves harmatosa

11 órája ülök a gép elött és programozok. Hát tudod, feladtad a leckét.

Na nem azért, mert nem tudok válaszolni, inkább azért, mert elég széleskörű választ kellene írnom. És persze a 11 óra programozás sem tesz jót a lelkesedésemnek :)

"Úgy nem lesz az embereknek nagyobb realitása a dolgoról hogy minden agyon van hallgatva.Pontosabban a másik oldal az amiről nincs információ."
Tudod igazából ez nem igaz. 1 a szcientológiáról igenis BŐVEN van információ. RENGETEG anyagot meg lehet kapni.

De nyilván te inkább reformerre, vagy anafeb sztorira gondolsz.

Tudod próbálom átadni a gondolataimat, de elég szerteágoazó. nagyon sokat sem akarok írni.

Szóval, az a baj, hogy az állítólagos másik oldal, amire te gondolsz, az túl sokszor, csak valami sértődött és mondvacsinált ok miatt háborog. Vagy valami internetről leszedett pletyka miatt.

Gondolom érted, ez miért nincs rendben. Ez olyan mint valami körlevél.

El tudom képzelni, hogy vannak jogos sérelmek. Hiszen emberek dolgoznak az egyházban is, és hibázhatnak, ami okozhat gondot.

De eddig én csak olyan emberrel találkoztam, akinek a "jogosnak" vélt sérelmére könnyen lehet, hogy jogtalan volt. De miután Ö jogosnak érezte, csak szídta az egész egyházat...

Najo majd máskor fojtatom, én kész vagyok

Big-B 2008.03.18. 12:28:20

Mit jelképez a feszület a sci egyház jelképében?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.03.19. 11:35:21

A megfigyelések alapján az embert, és az életet hajtja valami. 8 nagyobb csoportra lehet ezt osztani. ezen a 8 területen szeretne "túlélni" az élet. Azaz ennek a 8 területnek szeretné a fennmaradását elérni az élet.

mia.szcientologia.org/html/part02/Chp04/pg0153.html

A 8 ágú kereszt ennek jelképe.

a leírás:
mia.szcientologia.org/html/part12/Chp36/pg0637-b.html

Mivel azonban nem keresztet kérdeztél hanem feszületet, szeretnélek informálni, hogy a kereszt szimboluma EGYÁLTALÁN NEM köthető a kereszténységhez. Az egy sokkal régebbi szimbólum. a Keresztények vették át másoktól, és csak Ök hívják FESZÜLET nek.

Íme, egy példa:
magyarorthodoxia.org/page/5/4/2.aspx#1

Big-B 2008.03.19. 12:14:04

Minek az ősi szimbóluma a kereszt (ami hasonlít a feszülethez)?

Big-B 2008.03.19. 12:17:39

Merthogy a ősi kereszt teljesen szimmetrikus, míg a szci kereszt az ókori kivégzőeszközt mintázza, nem az ősi szimbólumot.

Big-B 2008.03.19. 12:31:04

A topik cimkéit, vagy sorrendjüket változtasd meg, mert ez így nem oké!

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.03.19. 12:31:40

megadtam egy linket ott utána nézhetsz, hogy minek a szimboluma a kereszt.

Remélem nem azon akarsz vitatkozni, hogy azért hosszabb a függöleges ága a keresztnek, mert így adják tudtodra, hogy ki akarnak mindenkit végezni...

ui: a 2. bejegyzésed töröltem. ne keresd. meg kell értened, se kedvem, se időm ilyen tipusu bejegyzések lereagálásához.

Big-B 2008.03.19. 12:36:28

Elolvastam a linket, de választ nem kaptam.
A második bejegyzésemmel pedig a nem megfelelő topik-cimkékre szerettem volna felhívni a figyelmedet.

Big-B 2008.03.19. 12:42:18

"Remélem nem azon akarsz vitatkozni, hogy azért hosszabb a függöleges ága a keresztnek, mert így adják tudtodra, hogy ki akarnak mindenkit végezni..."

Nem. Arra akarok rávilágítani, hogy a keresztyén keresztre hasonlít a szci szimbólum, de a szci keresztben az őszi kereszt is benne van, és nem azért, mert szerinted mindenkit ki akarnak végezni.

Big-B 2008.03.19. 12:44:00

Na, így már helyesek a cimkék.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.03.19. 12:49:38

oké. sajnos a bejegyzésedben azt írtad, hogy találóak a cimkék. Ezért került törlésre.

érdekes egyébként, hogy nem ebben a sorrendben adtam meg, sőt, mikor megváltoztattam akkor is ez a sorrend jött létre. Pedig még nem is ABC sorrendben volt.

Mind1. Megváltoztattam a cimkéket.

Köszönöm a jelzést. Nem figyeltem rá....

Szerintem azért hosszabb a függöleges ága, mert ez mára ez jobban elterjedt.

De az is igaz, hogy én nem láttam még ősi keresztet. Az biztos, hogy ha ez annó olyan szimbólum volt, melyet "mondjuk kabalaként" kézbe is foghattak, akkor már egy nagyobb méretben a kéz helyének érdemes egy hosszabb ágat is csinálni. A különbözőség nyilvánvaló lehetne ha megtekinthetne az ember néhány ősi keresztet, oylat ami használatban volt. Így láthatnánk, hogy csak a keresztre feszítés tipusú büntetések után alakult-e át az egyik ág hosszabbra.

de én ennek most nem tudok utána nézni idő hiányában.

Big-B 2008.03.19. 12:55:47

Egy szakmai tanács: amennyiben egy oldalt valami mellett kiállva üzemeltetsz, úgy a tartalmi elemekben (ezalatt a szövegkörnyezetet értem) ne használj negatív jelzőket/neveket/tulajdonságokat a védett kifejezés mellett, és ha lehet egy mondatban sem. Inkább úgy, hogy az egyik ilyen és ilyen rossz, a következő mondatban pedig kihangsúlyozod, hogy a ... (esetedben szci, LRH, MD, stb.) pedig ezért és ezért szuper.

Bolgarka 2008.03.25. 17:02:40

gtoma. nagyon nagy show van készülöben a remalom-on. gyere :) igen ez most káröröm a javából!!! nem tehetek róla.. :)

csabii 2008.04.10. 12:22:18

elmaradt a show....

Mén Rezúj 2008.04.10. 22:00:25

Tisztelt gtoma!

Engem csak a véleményed érdekelne, hogy

a világon bejegyzett egyházak közül miért a szcientológiát támadják a leghevesebben? (abban szerintem egyet érthetünk, hogy jelen pillanatban ez az egyház van a leghevesebb támadásoknak kitéve).

mi a véleményed a következő cikkről?
www.cnn.com/2007/WORLD/europe/12/07/germany.scientology.ap/index.html
szerinted miért van az, hogy az egyik legfejlettebb európai országban be akarják tiltani az egyházat? bántja őket, hogy ti az emberek javát akarjátok?

a googlebe beírva az "egyház, adatvédelem" keresőszavakat miért csak olyan oldalak jönnek fel (csak az első találati oldalt néztem végig), amelyek a szcientológia egyház adatkezelési problémáira hívják fel a figyelmet?

ha az egyház az embereket hivatott szolgálni, akkor az következő cikk (index.hu/politika/belfold/szcient6453/) következő idézete hogyan szolgálja az embereket?


A "Megállapodás Bizalmas Egyházi Iratokra Vonatkozóan" fejlécű iratban a tag nyilatkozik arról, hogy "örökre és korlátozások nélkül lemondok minden jogomról a pc-dossziéim és bármilyen más, a lelki fejlődésemre vonatkozó bármilyen egyéb dossziék és iratok, illetve azok tartalmának birtoklását, kontrollálását, hozzáférését, másolását és megtekintését illetően." Ez a joglemondás "feltétlen és visszavonhatatlan".


Előre is köszönöm a válaszokat!

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.04.10. 22:38:03

Szia!

Akkor néhány válasz:
"a világon bejegyzett egyházak közül miért a szcientológiát támadják a leghevesebben?"

Egyetértünk, hogy a leghevesebben a szcientológia egyházat támadják. Ennek az egyik oka pl. hogy a legujabb és a leggyorsabban terjedő vallás. De persze nem csak Öket támadják. De tényleg a leghevesebben.

Németek: Nem minden német akarja betiltani. Van ott néhány ember aki ezen dolgozik több éve. De nem sikerül nekik. Erről írtam már egy korábbi bejegyzésben. Hangsúlyozom. néhány emberről van szó. De megfordíthatjuk a kérdést: hogy lehet az, hogy be akarnak tiltani egy vallást, és 10 év alatt sem sikerül bizonyítékot találniuk, ami alapján betilthatánk? Tényleg elképzelhetetlen, hogy ez valami boszorkány üldözés?!

Adatkezelési probléma. Engem sosem zavart. Mármint, hogy hogy kezelik az adataimat. Se az egyháznál nem érdekelt, sem az államnál, sem a bankoknál. Amíg valaki az egyház tagja, addig nem tekintheti meg a PC dossziét. Ja. ez van. Ennek megvan az oka. Több oka is van. Aki auditálni megy az érti is, hogy miért van így. Az egyik pl, hogy oda olyan adatokat is betesznek, melyet tényleg jobb ha nem lát a pc. Egyébként ez olyan mint a gyónási titok. Hameg valaki kilép az egyházból, akkor kérésére megsemmisítik az adatait.

Az e-méter ellenőrzése megtörtént, és megállapították, hogy nem alkalmas hazugságvizsgálatra.

csabii 2008.04.11. 21:04:15

gtoma

Tévedsz, az e-meter-ről megállapították, hogy eldöntendő kérdések feltétele esetén alkalmas hazugságviszgálatra.

Németországban mint KFT üzemel, nem mint bejegyzett, adómentes egyház.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.04.12. 12:09:15

Szia csabii!

módosítom hozzászólásomat a kedvedért:
E méterről azt állapították meg, hogy nem hazugságvizsgáló, és hogy nem kizárható a hazugságvizsgálóként való alkalmazása.

Kedvedért, és a téma jobb kivesézéséért újabb postot csináltam.

Németországban negyon kemény szabályai vannak az egyház titulusnak. Nem tudom, hogy KFT-ként működik-e magyarországon EGYESÜLET volt.

Azonban a működési forma lényegtelen a betiltással kapcsolatban. egy KFT működését könnyebb betiltani. Mégsem sikerült.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.05.15. 13:38:17

Térjünk vissza egy kicsit az eredeti topichoz.

Amit írsz abban igazad van, a propaganda valóban képes meghülyíteni a tömegeket. De pont ezt csinálja az Egyházatok is a pszichológiával! Az ellenség démonizálása a Szci-PR elemi része.

Vizet prédikálsz.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.05.15. 14:02:06

elemi? Ezt nem mondanám. Folyománya inkább.

Maga a vallás nem is nagyon foglalkozik a pszichológiával.

És a probléma is a pszichiátriával van inkább.

Abban persze egyetértek, hogy létezik a szcientológián belül is propaganda.

De szerintem nem "demonizál" a szcientológia. 3 alapvető probléma ellen küzd. Az agy "vagdosása", az elektromos "kezelések", és a lélek gyógyszerrel (pontosítva nagy része konkrétan drog, vagy drog lett) való kezelése.

A lelket nem lehet pl xanaxal gyógyítani.

Nekem sok "régi" szcientológus ismerősöm, barátom van. És egyikük sem "pszichológus gyilkos". Csak nem értenek egyet a módszerrel.

Ebben a cikkben inkább arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy "bentről" figyelve a médiát, az ember nagyon sok hazugsággal, és csalárdsággal találkozik.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.05. 02:54:45

érdemes lenne kicsit szélesebb tudással rendelkezned a dolgok működéséről.

- láttál már konkrétan több, nem közveszélyes pszichiátria kezelés alatt levő személyt?
- azt hiszed a SCI tudja kezelni mindet?
- nem láttál olyan személyt akit a SCI tett tönkre és ki is tették, pont miattuk kell gyógyszerezni, ügye?
- van olyan ismerősöd aki idegnyugtatót szed?
azt hiszed mind függést okoz? (lásd pl. HOVA)
- gondolod,hogy senkit nem hozott helyre a pszichiátria, csak ártott?
- azt hiszed, hogy nem is létezik olyan néhány ember, akinek semmi baja egy gyenge pszich.gyógyszer szedése mellett, viszont anélkül élni is képtelen?
- ügye te sem adnál egy ilyen lénynek menekülő utat, csak mert nem a SCI-t választja? Tehát nem zavarna, hogy depressziós, dolgozni se bír, és te is fizeted helyette a szocpolját, kezelését?
- elhiszed,hogy minden médiában megjelenő cikk, adat csak hazugság lehet?
- nem is létezhet alapja, amiért bármi ellen vannak, ellenérzéssel rendelkeznek?
- tisztában vagy a mostani elektrosokk kezelés és a régi közötti különbségnek?
- nem hiszed el, hogy pl. a mostani elektrosokk terápiában embereket visszahoztak az életbe?
- tényleg elhiszed hogy emberek azért mennek pszichiáternek hogy ártsanak és drogosokat termeljenek ki?
- minden pszichiáter szakorvos szerinted ártalmas személy?
- te kiirtanád őket?
- tennéd ezt csak mert volt és biztos elő is fordulhat probléma náluk?
- Szcientológiában nincs probléma?
- nem voltak visszaélések és embertelen bánásmód COS-ban, pl. ex Sea Org tagokkal?
- előbbiek alapján, "néhány" hiba miatt tehát a Szcientológiát is ki kell írtani mint a pszichiátriát?

Továbbá:
minden vallásba merüléskor igen is érdemes megvizsgálni az adott vallás:
- miként bánik az új tagokkal (lásd EPF)
- miként viseltet, segíti az ex tagokat (lásd SP, ex.SO tagok)
- milyen Isten képe van
- mennyire létezik benne egyáltalán szeretet

ilyen és hasonló dolgoknak való utánajárást kívánok Neked
ARC Constantine